Skip to main content

Sensory Reality: alle zintuigen prikkelen

Submitted by testje on Sun, 05/12/2019 - 18:53
Sensiks pod sensory reality

Het zat er aan te komen: na virtual reality en augmented reality is er een nog verdergaande manier bedacht om je in een compleet andere wereld te krijgen. Met sensory reality worden niet alleen je ogen en hersenen gestimuleerd maar word je tegelijk ook geprikkeld met geur, warmte, wind en licht.

Je zit in een portable cabine waarin je met VR-bril op bijvoorbeeld door een Afrikaanse woestijn loopt. Je voelt de zinderende warmte, je ruikt de rauwe natuur. De cabine werkt met elke vorm van creatieve content en kan daardoor voor heel veel verschillende doeleinden worden ingezet. Zo wordt hij gebruikt om mensen met een verstandelijke beperking of ouderen een fijne zintuiglijke ervaring te bieden. Of om mensen met een trauma onder begeleiding terug te brengen naar de betreffende situatie.

Omdat de cabine verplaatsbaar is kun je deze ook prima inzetten als aanvulling of zelfs vervanging van een beursstand. Je kunt dan zelf creatieve content laten maken door een VR partij. Die zijn er bij The Right Tech ook genoeg te vinden!